Opbaarhuisje in de binnenstad

Een sfeervolle 24-uurskamer in de binnenstad van Utrecht

Utrecht heeft er sinds kort een opbaarruimte bij, en wat voor een! Achter Gasthuis Leeuwenbergh aan het Servaasbolwerk in de binnenstad is in het tuinhuis een prachtige 24-uurskamer gerealiseerd. Het opbaarhuisje binnen de Utrechtse singel biedt naasten een plek om, hoe vaak en veel zij dat willen, bij hun dierbare te zijn. 

Het tuinhuis heeft een rijk historisch verleden, met beroemde, koninklijke gasten, en is bereikbaar via een eigen ingang aan de Schalkwijkstraat. De ruimte is smaakvol ingericht, en is nagedacht over ventilatie, licht en geluid. Je kunt er foto's ophangen, persoonlijke spulletjes neerzetten en er je eigen sfeer creëren. Er is een klein keukentje bij waar je koffie en thee kunt zetten. Of je nou wilt zitten en mijmeren, of dat je gasten wilt ontvangen: het kan er allemaal. Fijn om de regie zo in eigen hand te hebben!

Een 24-uurkamer kan een mooie oplossing zijn, als je nog niet weet hoe vaak of wanneer je de overledene kunt of wilt bezoeken. Je krijgt de sleutel en bepaalt dan zelf wanneer je gaat, en wie je meeneemt. Bij deze fijne plek zijn geen andere gebruikers.

We mochten met SENS uitvaarten eind 2022 de eerste opbaring in het Opbaarhuisje ervaren. 

terug naar Inspiratie