Anderen over SENS


Anderen kunnen vaak beter vertellen waarom ze voor ons hebben gekozen dan wijzelf. Hieronder enkele reacties van anderen over SENS. Wilt u ook een review achterlaten voor ons? Dat stellen we bijzonder op prijs. Via dit formulier kunt u uw reactie achterlaten.

Review achterlaten

Logo

Indra was er vanaf het moment dat we belden om te laten weten dat onze vader was overleden. Zowel de wensen van papa als die van ons heeft zij gerespecteerd en geholpen om te zetten in een hele mooie en bijzondere uitvaart. Precies zoals onze vader het zich voorstelde en zoals wij het samen hadden besproken. Indra zorgde dat wij onze grenzen niet over gingen en was er steeds als we haar nodig hadden. Ze nam alle tijd voor mama en had oog voor ons allemaal. Met haar hulp pasten alle wensen, zowel die van papa als van ons in het programma. Het maakte het een afscheid waarop we allemaal alleen maar met goede gedachten terug kunnen denken. Indra, bedankt voor al je goede zorgen.


Susanne Lagarde

03 mrt. 2024

Logo

Op het moment dat de grond onder je voeten wegglijdt, heb je iemand nodig die je opvangt. En dat is precies wat Indra deed. Vanaf het eerste moment tot aan de ceremonie en nog lang daarna, zelfs nu, anderhalf jaar later, staat ze nog voor me klaar. De aandacht die die ik voelde voor onze familie was puur, zonder dat Indra een seconde de regie verloor. Alles werd geregeld, op maat, maar ze voelde perfect aan wat onze dynamiek was en wat we nodig hadden. Ik ben haar ontzettend dankbaar, ze heeft ons grote verdriet net iets draagbaarder kunnen maken.


Renate Liesker

26 feb. 2024

Logo

Indra heel erg bedankt voor de goede zorgen en het perfect laten verlopen van een trieste dag. het was een mooi afscheid precies zoals mijn broer Hennie het had gewild. informeel en met respect.


Christa Overeem-de Jongh

22 feb. 2024

Logo

Op 6 september 2022 namen wij afscheid van onze geliefde vriendin Leni. En dat afscheid werd een onvergetelijke gebeurtenis - intiem, liefdevol, met veel muziek en veel mensen op een prachtige locatie. Precies zoals de bedoeling was. Dit kon zo zijn, dankzij de fantastische begeleiding vooraf, tijdens en nadien door Meta en haar collega’s. Ook dat zullen we nooit vergeten. Heel veel dank daarvoor!


Jessica

09 dec. 2023

Logo

Wat zijn we blij dat we bij Sens terecht kwamen! Simone en Indra hebben ons fantastisch begeleid bij het organiseren van de uitvaart van mijn zus. Waar wij wisten hoe we het wilden, steunden ze ons en kregen ze het voor elkaar. Waar wij twijfelden, hielpen ze ons stap voor stap door het proces. Nooit dwingend, altijd ondersteunend en behulpzaam. We konden alle vragen stellen, niets was raar of verkeerd. En toen de belangrijkste zaken geregeld waren, hielpen ze ons een stapje terug te doen om na te denken over het geheel zodat we hier en daar fijne details konden toevoegen. De locatie die Indra had gevonden was een schot in de roos en maakte de uitvaart precies zoals het had moeten zijn. Ook het tuinhuis waar mijn zus opgebaard kon worden en wij 24/7 naar binnen konden, was heel erg waardevol. Indra en Simone, jullie zijn goud waard in hele moeilijke tijden. Duizendmaal dank!


Maria

22 aug. 2023

Logo

In de Votulastkrant zagen wij altijd al die bijzondere advertentie van Sens uitvaarten, anders dan anders. Kleinschalig. Toen kwam het moment dat mijn vrouw ongeneeslijk ziek bleek en we ineens serieus na moesten denken over doodgaan. Wij houden niet zo van standaard en groots. We kozen voor Sens. Dat pakte heel goed uit. Samen met mijn vrouw hebben we gesprekken gevoerd met in ons geval Simone. Dat voelde heel goed. Alle ruimte voor ons verhaal, ook voor het verhaal achter Sens. Een fijn en warm persoonlijk contact. Wij zijn zelf niet zo van het organiseren, Sens gelukkig wel. Dat heeft ons veel zorgen uit handen genomen. Doodgaan op zich is al erg genoeg. We kregen fijne tips over praktische zaken zoals waar koop je een kist en welke bloemen. En het klikte gewoon heel goed. De dag van de uitvaart verliep vlekkeloos, terwijl het door onze wensen best een lastige klus geweest moet zijn, met een livestream naar een zaaltje en veel live muziek. We zijn erg dankbaar en blij dat we deze weg hebben gekozen.


Loog Landaal

05 apr. 2023

Logo

Een vriend van ons overleed ineens, op zijn zevenendertigste jaar. Naast de schok was er totale chaos, want op die leeftijd is er natuurlijk weinig geregeld. Sens is er geweldig ingesprongen, met Simone als contactpersoon. Ze bracht lijn in alles wat er moest gebeuren, dacht mee over de dienst en zorgde voor afstemming tussen familieleden en vrienden. Daarnaast hadden ze goede ideeën voor creatieve en artistieke accenten tijdens de uitvaart. Heel fijn en heel knap gedaan!


Namens alle vrienden en de moeder van Tim

16 mrt. 2023

Logo

Ik en mijn dochters hebben het als zeer prettig ervaren vanaf het moment dat Simone bij ons thuis kwam om de uitvaart van onze “geliefde Bettie ” te verzorgen. Op een rustige en lieve manier van meedenken kwamen wij al gauw tot datgene wat Bettie van tevoren had aangegeven en waar door Simone met wat aanvullingen uitvoering aan gegeven kon worden. Ook op de dag van de uitvaart was Simone aanwezig maar vooral op de achtergrond en liet het aan een voor ons prettige manier over. Ook de nabehandeling verdient complimenten en heeft ons goed gedaan in de voor ons toch wel verdrietige tijd. Nogmaals heel veel dank Simone en complimenten voor SENS uitvaartverzorging.


Hans Schut

12 mrt. 2023

Logo

Na een noodlottig ongeval kwam mijn zus plotseling te overlijden. Zij heeft korte tijd in een hospice gelegen. Mijn nichtje en ik werden plotseling geconfronteerd met het feit dat we de begrafenis moesten regelen. We hebben wat rondgevraagd naar een geschikte uitvaartonderneming. Maar bij geen van deze hadden we een goed gevoel. Mijn nichtje is toen gaan speuren op internet, en kwam tot ons grote geluk bij Sens terecht. En dat grote geluk was voor ons met name Indra. Indra heeft ons fantastisch door alle uitvaartperikelen heen geloodst. Zij wist heel subtiel richting te geven aan onze, soms wat warrige, gesprekken zodat de goede beslissingen genomen konden worden. De uitvaart en alles daar omheen is heel goed door Sens geregeld. Alle hulde daarvoor. Maar bovenal gaat onze dank uit naar Indra, haar betrokkenheid bij ons verdriet en haar warme persoonlijkheid hebben ervoor gezorgd dat we, ondanks het verdriet, met een heel goed gevoel terugkijken op de uitvaart van mijn zus. Indra bedankt en een dikke knuffel, Rob


Rob

27 jan. 2023

Logo

Het is alweer 3 maanden geleden. Met een informele bijeenkomst op het prachtige Den en Rust in Bilthoven hebben we op 17 augustus 2022 afscheid genomen van mijn broer Peet. Een week eerder, de dag voor mijn broer zou overlijden heb ik contact gezocht met Sens en trof Meta aan de telefoon. Sens was aanbevolen door een bevriende uitvaartondernemer uit Amsterdam en dat bleek een goed advies. Vanaf het eerste gesprek met Meta was er een soort vanzelfsprekendheid in de wijze waarop we ons afscheid van Peet bespraken en organiseerden. Meta is in staat een situatie snel en vakkundig in te schatten en mee te denken over de inhoud en vorm van een moeilijke opdracht: afscheid nemen van een dierbare. Samen met Meta zijn we daar in geslaagd. En was het afscheid op Den en Rust voor alle aanwezigen een waardevol moment in herinnering aan Peet. Op een manier en een plek die goed bij hem past. De zorgvuldigheid waarmee het afscheid en de nazorg wordt omgeven maakt Meta -en daarmee Sens- tot een unieke en waardevolle uitvaartbegeleider. En dat helpt in een periode waarin rouw en afscheid zo nadrukkelijk aanwezig zijn.


Sophia France

20 nov. 2022

Logo

Via het Stadshospice Utrecht had ik de naam van uitvaartonderneming Sens doorgekregen. Voordat mijn man overleed kwam Meta al kennismaken en dat was meteen zo fijn dat we belangrijke zaken rond de begrafenis nog in het bijzijn van mijn man konden bespreken. Meta kon, bleek later, de uitvaart niet doen maar de kennismaking met Simone verliep ook heel prettig. Simone was heel steunend en adviserend en dacht geweldig goed met ons mee. Ze leidde ons stap voor stap door alle beslissingen heen. Ze was nooit gehaast en nam uitgebreid de tijd om zaken door te spreken, de uitvaartlocatie te gaan bekijken en ze was altijd goed bereikbaar en zeer communicatief. Ze volgde mij en de kinderen in onze wensen maar gaf ook goede adviezen. Ze was warm, persoonlijk en echt geïnteresseerd in hoe het met ons ging. Ze regelde de zaken goed, liet niets aan het toeval over. Zo dacht ze ook goed aan de kleinkinderen bijv. om hen vertrouwd te maken met de plek van de uitvaartdienst . Simone leidde de uitvaartdienst rustig en kundig en de uitvaart was prachtig en intiem . De kinderen en ik zijn heel blij dat we Sens hadden uitgekozen. We hadden ons geen betere uitvaartonderneming kunnen wensen.


Saskia

17 okt. 2022

Logo

Meta kan fijn en menselijk omgaan met mensen. Denkt buiten de gebaande paden en komt zo tot een bijzondere, persoonlijke uitvaart. Heel prettig mens om op te vertrouwen. Geeft houvast als de wereld om je heen is ingestort. Ik kan haar, en SENSuitvaarten, absoluut aanraden voor degenen die geen standaard-uitvaart willen maar een afscheid met een eigen karakter.


Peter

16 sep. 2022

Logo

Hoewel mijn man geen standaard mens was, een out-of-the-box denker en een talentvol muzikant en liedjesschrijver en podiumbeest was, had hij rondom zijn eigen uitvaart een aantal traditionele wensen. Wij, ik als levenspartner en onze 3 dochters, vonden zijn aanvankelijke keuze voor een uitvaartorganisatie niet zo passend. Het stroomde niet. We werden getipt door iemand die SENS ‘s achtergrond uit de theater wereld kende en daarin een mogelijke match zag. Er was gelijk een klik. Mijn man was het eens met onze keuze. Meta en de 2e medewerker van SENSuitvaarten begrepen de processen voor- en achter de schermen. Ze dachten met ons mee en zo konden wij ons plan, en daarmee ben’s allerlaatste “optreden” en laatste wensen, creatief vormgeven. Heel prettig, vertrouwd en ontspannen was er ruimte voor de lach en een traan. Aanvullend daar waar wij details vergaten en handreikingen gevend voor een goed verloop van de dag en voorafgaande dagen. Zo werd de uitvaart een mooie en dierbare herinnering.


Anje

16 sep. 2022

Logo

Bij het overlijden van mijn vader in december 2021, gaf mijn moeder aan dat ze de uitvaart graag met een kleine, persoonlijke organisatie wilde regelen. Via via kwamen we bij Sens, en daar zijn we allemaal erg blij mee geweest. Simone heeft ons heel erg goed begeleid. Ze zorgde voor structuur en planning, zodat we precies wisten wanneer welk aspect aan de orde zou komen. Dat gaf ons veel rust en daardoor ruimte om bezig te zijn met ons verlies en wat er die dag nodig was. Simone begreep onze wensen goed, en kwam met uitstekende suggesties. De samenwerking hebben we als warm en persoonlijk ervaren, en tegelijkertijd professioneel en helder. We hebben een mooie, liefdevolle uitvaart gehad die recht deed aan wie mijn vader was. Daar heeft Simone een onmisbare rol in gespeeld. Bedankt!


Eveline

13 apr. 2022

Logo

Eind november overleed mijn man. Hij had zelf Sens al uitgekozen omdat hij meerdere uitvaarten van hen had meegemaakt. Sens heeft ons goed begeleid. In het voortraject met informatie en ideeën, en toen het zover was met veel tact. Er komt veel op je af en je moet veel besluiten nemen terwijl je in een storm van emoties zit. Simone taste goed af wat nodig is, waar zij de lead moest nemen, wat ze aan ons, mij en de kinderen, overliet en hielp met keuzes maken. Dat ging op een prettige manier, zonder druk, met ruimte om te voelen wat je voelt. Ze voelt goed aan wat passend is bij de overledene en de familie, en deed hiervoor suggesties die ons hielpen tot een mooie uitvaart te komen. De betrokkenheid is oprecht en persoonlijk, het contact is warm. We voelden ons geholpen en gesteund. Dank daarvoor.


Petra

04 apr. 2022

Logo

Dit stukje is voor anderen die dit lezen en op zoek zijn naar een persoonlijke en betrokken uitvaartbegeleiding: niet langer zoeken of twijfelen, kies SENS! Lieve Meta, hoe ik en ook mijn zus, en broer denken over de uitvaart van onze moeder, en met name jouw begeleiding daarvan, hebben we je in het nagesprek (per Zoom) al uitgebreid verteld. Ik sluit me aan bij alle mooie woorden en lof die ik hier van anderen heb gelezen. Ik blijf het geweldig en bijzonder vinden hoe jij, Meta, in de korte tijd die er nu eenmaal is tussen overlijden en begraven, heel snel, zakelijk en praktisch de zaken oppakte en tegelijkertijd rust uitstraalde en ons met veel zorg omringde. Je dacht aan alles, deed suggesties en zo organiseerden we samen een mooie en bij ons passende uitvaart. Zeer veel dank, Meta! Ook Bart wil ik hier nogmaals bedanken. Wij hadden de liedjes gekozen, maar jij bracht ze tot leven en kwam zo heel dicht bij ons.


Ceciel Sillevis

19 jan. 2022

Logo

Ruim drie maanden geleden hadden we het afscheid van mijn man. Omdat ik al eerder een afscheid had meegemaakt dat geleid werd door Sens, heb ik niet hoeven aarzelen wie ik zou bellen voor het afscheid. De persoonlijke en respectvolle benadering, het volop meedenken, het uit handen nemen van de routinematige dingen maken het werken met Sens erg plezierig. Het draaiboek dat Sens steeds maakte van wat er door de familie moest worden gedaan en wat door hen nam een hoop stress weg. Door hun handelen wordt de pijn van de moeilijke eerste dagen enigszins verzacht.


Nicky

23 nov. 2021

Logo

Het is nu ruim 2 maanden geleden dat ik met veel anderen afscheid heb genomen van mijn vrouw Dinah. We hebben een prachtige dag gehad. Een geweldige locatie, zon, kleurrijk, liefdevol en licht. Dit was mogelijk door het weer en alle mensen die erbij waren die met Dinah een eigen band hadden en de begeleiding vanuit SENS door Meta. De begeleiding door Meta was heel professioneel en afgestemd op ons. Ze volgden onze wensen en wist ook wanneer het bijgesteld moest worden Dit gebeurde met de eerste plek die was uitgekozen voor de ceremonie en waarbij ze haarfijn voelde dat het voor ons niet oke was en ze heeft alle inzet gehad om naar een andere locatie te zoeken en dat is gelukt. Geweldig en dat heeft echt een grote positieve invloed op de dag gehad. Meta was er wanneer het nodig was en heel beschikbaar en dienstbaar. Ik ben heel blij met de mooie herinneringen van deze dag en het helpt me bij het verwerken van het heengaan van Dinah. Dank je wel Meta.


Anne

28 sep. 2021

Logo

In de zeer moeilijke tijd die we hadden was Simone een grote steun. Ze hielp ons om de begrafenis zo vorm te geven als wij wilden. Daarbij bracht ze zelf ook een aantal zeer mooie zaken in waar wij niet aan hadden gedacht omdat we niet wisten dat dit bestond (zoals de loopkoets). De communicatie verliep heel prettig, zowel tijdens de periode als na afloop. Zo heeft Simone ons kunnen helpen om deze zeer verdrietige dag een zeer passende invulling te geven.


Albert Meijer

24 sep. 2021

Logo

Zeer fijn contact gehad met speciaal Simone. Alles tot in de puntjes verzorgd, vanaf het begin tot het einde, veel geduld en kundigheid laten zien. Niets is of was teveel ! in deze donkere tijd voor ons. Hierbij wil ik Sens uitvaarten bedanken voor de correcte afwikkeling van deze uitvaart. groet Jos en Olga van Kreuningen.


Jos en Olga van Kreuningen

28 aug. 2021

Logo

Beste Simone en Meta, Ik keek net terug naar al deze reacties en vond de reactie terug van 16 April 2015 geschreven door mijn broer in de tijd dat onze moeder is overleden. Jullie beide verzorgde een fijne ceremonie rond de crematie. Mijn Peetoom is deze afgelopen week overleden en ik heb vernomen dat jullie beide deden hetzelfde voor hem em zijn familie. Ome Koos was erg onder de indruk na mijn moeders cerenomie en wou heel graag dat jullie dit voor hem ook zouden doen. Dank jullie wel dat jullie zijn wens volgden. Bedankt voor al jullie goed werk, Anneke Wijkstra Victoria BC Canada


Anneke

22 mei 2021

Logo

Het is een cliché maar wat komt er veel op je af bij een begrafenis! Wat moeten er veel beslissingen genomen worden, beslissingen waar je eigenlijk wel even over na wilt denken maar die snel genomen moeten worden. Meta was er, bij elke beslissing en bij elke stap. Vooruit denken, voor ons denken, praktisch denken en meedenken, dat is Meta. Wij zijn met 5 kinderen, handig zou je denken, vele handen enzo maar ook best lastig als je met iedereen rekening wilt houden. Ook dan was er Meta, betrokken, luisterend, snel schakelend, en samenvattend. Meta luistert, naar wat wij te vertellen hadden over onze vader, wat zijn omgeving te vertellen had en wat de media te vertellen had en dat bracht ze in de praktijk. Zo heeft ze een audioportret georganiseerd, dat was prachtig en een echte aanrader! Meta was altijd bereikbaar en op de achtergrond aanwezig. Het is veel meer dan gewoon je werk doen, zo’n betrokken begeleiding bij een nare tijd gun ik iedereen. Lieve Meta, heel hartelijk bedankt voor al je goede zorgen!


Harriët

29 mei 2021

Logo

Sens is een kleine uitvaartorganisatie en staat voor wat ze zegt. Simone heeft ons op een vakkundige manier bijgestaan in de dagen na het overlijden van onze moeder. Ze nam ons in deze hectische tijd op een rustige manier bij de hand en begeleidde ons bij de te nemen stappen. Ze probeerde altijd met de familie mee te denken zonder het doel uit het oog te verliezen. Daarbij behield zij altijd haar rust en had oog voor belangrijke details. Alles wat zij beloofde kwam ze na. Kortom, zeer professioneel, maar altijd vanuit rust en gevoel gehandeld. Voor ons heeft dit het verschil gemaakt.


Marie-Louise en Antoinette

03 jun. 2021

Logo

Op 4 maart j.l. is onze moeder overleden en vanwege eerdere goede ervaringen met Meta van SENS hebben we haar gevraagd om het afscheid te begeleiden. Dit heeft ze ongelooflijk fijn gedaan! Rustig, doortastend, in goede communicatie, invoelend en met oog voor de grote lijn, heeft ze ons vanaf het overlijden van onze moeder gegidst richting de dag van het afscheid. Wat we zeer hebben gewaardeerd is hoe fijn Meta steeds aanwezig was, zonder opsmuk, gewoon zichzelf. De dag van het afscheid liep als een zonnetje en zo hebben we maximaal mooi en fijn afscheid kunnen nemen van onze moeder. Ook de transparantie in alles is het noemen waard. Zowel financieel als in de verschillende mogelijkheden die er zijn. We zijn nergens voor verrassingen komen te staan en bevelen SENS van harte aan!


Fredrike de Winter

12 apr. 2021

Logo

Op 29 januari jl. is mijn moeder overleden. In de dagen hiervoor hadden mijn zus en ik al gekeken naar een groter uitvaartbedrijf. Toen kwam onze tante met Sens, omdat zij tijdens het overlijden van mijn tante kennisgemaakt had met Simone en dat als zeer goed ervaren had. Wij belden haar en zij kwam. Simone nam meteen alle zorg die er moest gebeuren in handen en zorgde voor de zaken die geregeld moesten worden. Zij deed dit rustig en erg ervaren. Ook kwam ze zelf met voorstellen en vroeg telkens of alles was zoals we wilden. Ook bij de zaken die geregeld moesten worden was zij een goede ervaren steun en toeverlaat voor ons. Zij werd een toevoeging aan ons gezin. De komende dagen regelde zij alle zaken die moesten worden gedaan. Dit deed zij zo goed en rustig. Dit gaf ons erg veel rust en vertrouwen. Ook bij de uitgeleide van mijn moeder was dit erg mooi en een dierbare herinnering . De kaart, de afscheidsdienst, de uiteindelijke begrafenis alles was een mooi afscheid. Mede door haar kijken we op een verdrietige maar mooi tijd terug en zullen wij haar zeker bij anderen ERG GRAAG aanbevelen.


Martin

05 mrt. 2021

Logo

Het is mogelijk, een uitvaart helemaal volgens persoonlijke wensen! Er wordt goed geluisterd, er wordt meegedacht, elke suggestie wordt overwogen en eventueel meteen onderzocht. Heel verschillende locaties mogelijk, vervoer naar wens, eten en drinken naar wens, goede naleving covid-regels, zodanig dat het zo min mogelijk afbreuk doet aan de gelegenheid, aankleding van de ruimte, vertonen van beelden en muziek (en combinaties) en je kunt alles aan ze overlaten op de dag zelf.


Karin Thomas

11 jan. 2021

Logo

Op 10 november is mijn Oma overleden op negentig jarige leeftijd. Heel verdrietig en een afsluiting van een bijzonder mooi hoofdstuk in mijn leven maar we hebben er ook veel vrede mee omdat ze zwaar dementerend was. In 2018 is mijn tante, mijn Oma haar dochter, overleden en de uitvaart is toen bijzonder liefdevol en goed begeleid door Meta. Dit was ook de reden dat we haar deze keer ook wilden vragen. Het bijzondere was dat op de avond van overlijden wij eigenlijk geconfronteerd werden met het feit dat Oma dezelfde avond nog het verzorgingshuis moest verlaten. Dat is een moment dat je even geen raad weet wat je dan moet doen. Gelukkig had ik nog het telefoonnummer van Meta en ze nam op. Binnen een uur was ze bij ons en ook het zorgteam om haar mee te nemen. Dat was zo fijn en ongelofelijk goeie service. In zo’n moment is het zo prettig om op een betrouwbaar en kundig persoon te kunnen vertrouwen. Naast dit bijzondere begin was het proces rondom het afscheid van mijn Oma ook weer uitmuntend geregeld. Meta is zelfs als op en top professional naar Winschoten(!) gereden vanuit Utrecht om de begraafplaats te verkennen zodat wij het mooist mogelijke afscheid zouden kunnen organiseren. Naast de enorme betrokkenheid was ook de communicatie geweldig. Zoals de meeste weten zit je in zo’n week van overlijden naar de afscheidsceremonie in een soort roes. Iedere dag hadden Meta en ik contact. Soms meerdere keren en dat is zo fijn omdat je toch samen werkt naar een bijzonder laatste moment voor mijn Oma. Heel heel erg bedankt voor je liefde, betrokkenheid, zorgvuldigheid en professionaliteit!


Andries van Rozen

14 dec. 2020

Logo

Sens heeft de uitvaart van onze moeder begeleid. Dit heeft zij zeer kundig en zorgvuldig gedaan. Wat Sens echter speciaal maakt, is de persoonlijke manier waarop zij dit heeft gedaan. We hadden als familie duidelijke wensen hoe het afscheid vorm te geven en wilden ook een aantal zaken zelf regelen. Indra en Simone vonden dat vanzelfsprekend en sloten hier naadloos op aan. Zij dachten mee, regelden veel zaken en lieten daarbij niets aan het toeval over. Daarnaast waren ze altijd bereikbaar en hielden ze zelf ook goed contact met ons. Voor ons als familie voelde het erg prettig, zowel de ruimte die ze lieten om zelf bezig te zijn met het afscheid als het overleg over de zaken die zij oppakten. We waren als familie blij verrast door deze steun tijdens de hectische en moeilijke dagen na het overlijden van onze moeder.


Petra

21 sep. 2020

Logo

Na een nogal plotseling overlijden hadden we het gevoel overvallen te worden door een storm. Niet wetende waar te beginnen, verdriet zo immens groot en dan wetende dat er een hoop geregeld en gedaan moet worden. Min of meer toevallig kwamen we bij Sens Uitvaarten terecht en wat zijn we blij dat zij de uitvaart voor ons geregeld hebben. Simone van Sens Uitvaarten doet heel veel meer dan wat je ‘haar werk’ zou kunnen noemen. Ze stelt gerust, neemt heel prettig dingen uit handen, ze snapt je, houdt rekening met individuele wensen en kan hier ook heel fijn een tussenweg in zoeken. En het fijne van alles is dat het voor Simone niet gewoon haar vak is, maar dat ze dit met gevoel en oprechte interesse doet. De vraag ‘Hoe gaat het met je?’ is geen beleefdheidsvraag maar een vraag die oprecht gesteld wordt en waarop ze ook oprecht een antwoord wil hebben. Ze vraagt door, luistert en neemt je op een heel prettige, rustige wijze aan de hand mee in een periode die verschrikkelijk moeilijk is. Simone neemt de tijd en geeft ruimte en dat allemaal op een heel persoonlijke manier. Ze verdiepte zich in wie de persoon was van wie ze de uitvaart regelde, noemde hem altijd bij naam en dat was ontzettend fijn voor ons. Onze geliefde was voor haar niet zomaar een overledene, ze begreep ons gemis en verdriet en juist dat heeft ons ontzettend gesteund. Het klinkt misschien gek om op een uitvaart terug te kijken met een warm en fijn gevoel, maar dat is precies wat Sens Uitvaarten en Simone ons bezorgd hebben. We hadden niets, maar dan ook niets anders gewild en zijn ontzettend blij met de keuze voor Sens Uitvaarten.


Carla

06 mei 2020

Logo

We hebben SENS uitvaarten gekozen omdat we een niet traditionele, spirituele uitvaart wilden voor mijn overleden broer, waarbij al zijn (oud) leerlingen in de gelegenheid moesten kunnen zijn om afscheid van hem te kunnen nemen. We hebben SENS uitvaarten (Meta) ervaren als zorgzaam, professioneel, creatief, aandacht voor detail en kosten, empathisch en ondersteunend/structurerend. Nog net in de tijd vóór Corona hebben we een uitvaart gehouden op een middelbare school (Itaka-ISK), die helemaal voldeed aan onze wensen en daardoor erg mooi, liefdevol en indrukwekkend was. Met SENS krijg je de uitvaart die je wenst binnen de (financiële) mogelijkheden die er zijn. Juist in deze tijd van Corona kan hun creatieve insteek juist dát verschil maken. Ik beveel ze van harte aan.


Sue Broekhuizen

06 mei 2020

Logo

Onze 20-jarige zoon overlijdt plotseling. Niet meer terug gekomen van een rondje hardlopen in voorbereiding van de marathon. De wereld stopt of stort in, of welk cliché je ook gebruikt, je hebt hulp nodig. Twee zoektermen op Google: Uitvaart en Oog in Al en Sens verscheen in beeld. Betere keuze hadden we niet kunnen maken. In al het verdriet en onzekere tijden hebben we onze zoon een prachtige uitvaart kunnen geven. Je hebt geen idee wat er allemaal op je afkomt en welke keuzes je moet maken. Stap voor stap hebben we dit samen met Simone gedaan. Je hoeft niet in één afspraak al de kist, auto, kaarten e.d. geregeld te hebben. Een aantal zaken moet gewoon volgens de regels maar dat wat ingevuld kon worden naar eigen wens werd door Simone heel warm begeleid. Ook haar contact met onze vrienden en die van onze zoon en de familie was zeer fijn. Vertrouwd haast maar zeer zeker professioneel. Ondanks dat er maar 30 genodigden aanwezig mochten zijn in de Molen de Ster (perfecte locatie, door Simone aangedragen als optie) was het een passend afscheid. Meta heeft ons geholpen met de muziek en de foto´s. De erehaag buiten (eveneens door Simone geopperd) was een extra gouden randje aan het afscheid. In al het verdriet en rouwen is het fijn dat we een goed gevoel hebben overgehouden aan de hulp en samenwerking met Simone en Meta. Ze hebben ons er echt doorheen gesleept. Ondanks de huidige beperkingen is het een waardig afscheid geweest van onze zoon. We weten zeker dat hij het ook goedkeurend heeft bekeken.


Familie Sieling

01 mei 2020

Logo

Helaas overleed mijn vader recentelijk en waren wij genoodzaakt om contact te zoeken met Sens. Meta heeft ons geholpen met het organiseren van de uitvaart en alles wat daarbij komt kijken. Dit heeft ze uitzonderlijk goed gedaan en maakte het proces een stuk draaglijker. Meta heeft een zachtaardig karakter maar weet doortastend te zijn om de juiste dingen voor elkaar te krijgen. Ze heeft ons goed door het proces geholpen, dat door de huidige omstandigheden absoluut niet makkelijk kon zijn. Met name het aanvoelen van onze wensen en laagdrempeligheid in de omgang heeft ons geholpen om hier goed uit te komen. Dank aan Meta en Sens.


Pim

30 apr. 2020

Logo

Begin april heeft Meta ons geholpen met het afscheid van mijn vader. Wat ons aansprak bij SENS was het kleinschalige en persoonlijke karakter. Wij hebben Meta’s betrokkenheid en empathie enorm gewaardeerd, ze kon goed aanvoelen waar onze behoeftes lagen op verschillende momenten. Het afscheid was goed geregeld, en Meta begeleidde ons in het maken van alle keuzes – mede ook door even extra door te vragen en de verschillende opties tegen het licht te houden. Ondanks corona maatregelen hebben we het gevoel gehad op een goede manier afscheid te kunnen nemen.


Judith

30 apr. 2020

Logo

Wij willen Meta en Simone enorm bedanken voor het regelen en ondersteunen van de uitvaart. De uitvaart was tot in de puntjes geregeld en een afscheid die wij nooit vergeten mede dankzij deze vrouwen. Ontzettend fijn dat er iemand is die overal aan denkt en je begeleidt tijdens het hele proces. Dat onze condoleance geen standaard ruimte was, maar wel mogelijk is gemaakt door SENS bewijst maar hoe flexibel en meedenkend ze omgaan met persoonlijke wensen. Wij hebben een heel goed en fijn gevoel gehad bij SENS uitvaarten.


Jos van der Weijden

22 sep. 2019

Logo

Totaal onverwacht moesten wij de uitvaart regelen van mijn te vroeg overleden man, en de vader van onze jongvolwassen kinderen. Op de avond van de dag dat hij overleed heb ik contact gehad met Simone, en de volgende ochtend stond Meta om 11.00 uur voor de deur. Vanaf het eerste moment van kennismaking voelden we, mijn zoon, dochter en ik, ons geborgen en veilig met haar. Alsof we elkaar altijd al hadden gekend. Meta voelde feilloos aan hoe de verhoudingen in elkaar zaten en had een specifiek soort humor die wij met zijn drieën enorm hebben gewaardeerd. Vanaf nu noemen wij dat Meta-grapjes. Zij beantwoordde met veel geduld en kennis van zaken alle vragen die er bij ons leefden. En wat ik in het bijzonder heb gewaardeerd, was dat zij alle keuzes die wij maakten, wellicht onder tijdsdruk en onwetendheid, zorgvuldig tegen het licht hield en ons dwong er nog eens goed over na te denken. Alhoewel we uiteindelijk steeds bij onze eerste keuzes zijn gebleven, vind ik het getuigen van professionaliteit dat zij ons bewust heeft laten nadenken. De dag van de uitvaart was er een met een gouden randje. Dat biedt ons enorm veel troost. Meta was respectvol, gezellig, open, warm maar bovenal professioneel. Wij hadden ons geen betere uitvaartbegeleidster kunnen wensen.


Marja van der Haar

05 aug. 2019

Logo

Na het overlijden van mijn man hadden we best bijzondere wensen, zoals de begrafenis op een waddeneiland en een dag later een herdenkingsbijeenkomst in Amsterdam op een openluchtlokatie zonder faciliteiten. Niets was een probleem en werd op alle vlakken tot in de puntjes voorbereid. Wat we zelf wilden doen konden we zelf doen, maar steeds hield Simone Scholts van SENS vinger aan de pols of aan alles was gedacht (en dat is heel veel!). Haar betrokkenheid en zorgvuldigheid waren groot, zonder zich op te dringen. Ze voelde goed aan wat de behoeften wel of juist niet waren. Niet alleen wijzelf maar ook veel gasten waren spontaan enthousiast over haar prettige manier van communiceren en aanwezigheid. Ook de informatie en passende keuze-opties rondom het overlijden die we kregen waren waardevol. Van harte aanbevolen dus.


Titia Daniëls

17 jul. 2019